joi, 1 noiembrie 2012

Atentie la cauciucuri!



De cateva zile se vehiculeaza informatia obligativitatii montarii cauciucurilor de iarna pe masina de la 1 noiembrie, in caz contrar soferii vor suporta sanctiuni usturatoare. Nimic mai fals!
Legea nu precizeaza o anumita data de la care soferii sunt obligati sa-si schimbe cauciucurile ci prevede doar situatia in care “conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate blocarea unui drum din cauza ca nu ai anvelope de iarna si ingreunezi traficul sau nu poti merge, primesti amenda.”
Astfel, daca s-ar intampla ca iarna sa nu ninga, nici soferii n-au obligatia sa-si schimbe  preventiv cauciucurile, intrucat drumurile nu sunt acoperite de ghiata sau zapada.
Sursa

ORDONANTA Nr. 5 din 26 ianuarie 2011 - pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor încasate de catre personalul împuternicit cu atributii de inspectie si control în urma aplicarii sanctiunilor contraventionale specifice activitatii de transport rutier


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu