vineri, 16 decembrie 2011

Din nou "taxa" (2012)


sursa foto

Nu mai vindem masina. Nu mai are rost.
La ce taxe auto au votat alesii, nu mai cumpara nimeni o masina SH.



Taxa auto 2012 a fost aprobată în cadrul unei şedinţe din Parlamentul României şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Ce presupune noua variantă? În primul rând, taxa de poluare se va reduce cu până la 25%, iar persoanele care au plătit taxa după data de 1 iulie 2008 – în cazul în care au plătit mai mult – vor putea să îşi recupereze banii.

În al doilea rând, în cazul autoturismelor care au fost înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, se va impune plata unei taxe de mediu în cazul schimbării de proprietar. Această taxă va fi plătită de cumpărător.

Există şi excepţii care au fost menţionate în proiectul de lege. De exemplu, printre altele, maşinile de poliţie, de pompieri, ambulanţe, care aparţin unor ministere sau unor organizaţii cu statut diplomatic, cele istorice, sunt câteva dintre exemple. De asemenea, excepţia este valabilă şi în cazul în care a fost înlocuită caroseria sau şasiul unei maşini, dar în acest caz este obligatoriu ca elementele schimbate să fie anterior înmatriculate în România.

Autovehiculele modificate pentru a putea fi conduse de persoanele cu handicap sunt incluse la capitolul excepţiilor, dar se aplică pentru cumpărarea unei singure maşini timp de cinci ani şi doar dacă automobilul este în proprietatea persoanei cu handicap.
Sursa

Calculator noua taxa auto (2012)

Cititi reactiile internautilor la urmatoarele articole: 1 , 2
Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans!
Spunea bine cineva: nu-i prost cel ce cere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu